Preskocit navigáciu

ZP Brunssum - JFCBS - Štábne rozhovory JMED


ZP Brunssum - JFCBS - Štábne rozhovory JMED Dňa 29. marca 2023 (Brunssum, Holandsko) sa uskutočnili štábne rozhovory veliteľa vojenského zdravotníctva – hlavného lekára Ozbrojených síl Slovenskej republiky brigádneho generála Romana Jantoša s náčelníkom zdravotníckeho odboru Spoločného spojeneckého veliteľstva Brunssum plukovníkom Roderickom Heatliem (BGR).

Obsahom rozhovorov boli najmä aktuálne otázky súvisiace s bezpečnostnou krízou na východnom krídle Aliancie a z nej vyplývajúce potrebné zmeny v oblasti zdravotníckeho zabezpečenia síl. Štábne rozhovory sa uskutočnili ako iniciačné stretnutie, s úmyslom vykonávať takéto aktivity pravidelne a prispieť tým k lepšiemu situačnému povedomiu medzi spojencami pôsobiacimi v rámci spoločného operačného priestoru.


Štábne rozhovory sa uskutočnili ako bilaterálna aktivita Slovenskej a Českej republiky, ktorú zastupoval riaditeľ sekcie vojenského zdravotníctva Ministerstva obrany Českej republiky brigádny generál Zoltán Bubeník. Súdržnosť krajín východného krídla Aliancie je tak ďalším pokračovaním tradične nadštandardných vzťahov našich zdravotníckych služieb v rámci V4.


Autor: mjr. SOPKO Marek - Dátum: 29.03.2023
Čítanosť: 3032
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share