Preskocit navigáciu

Rozlúčka s odchádzajúcimi profesionálnymi vojakmi ŠbO GŠ OS SR


Rozlúčka s odchádzajúcimi profesionálnymi vojakmi ŠbO GŠ OS SR

Dňa 31. januára 2024 sa pri príležitosti odchodu našich dlhoročných kolegov podplukovníka Ing. Rastislava BARBUŠA a podplukovníka Ing. Radoslava DURU do zálohy konal slávnostný nástup štábu pre operácie GŠ OS SR.

Náčelník oddelenia pohotovosti a operačnej pripravenosti podplukovník Ing. Rastislav BARBUŠ opúšťa rady profesionálnych vojakov po takmer 33 rokoch služby. Počas svojej profesionálnej kariéry prešiel rôznymi funkciami predovšetkým v ženijnej odbornosti. Bol vyslaný na plnenie úloh vo vojenských operáciách v Eritrei a Afganistane.

Jeho zástupca podplukovník Ing. Radoslav DURA ukončil službu profesionálneho vojaka po viac ako 28 rokoch služby. Prevažnú časť svojej kariéry venoval oblasti pohotovosti a bojovej pohotovosti, ktorej ostal verný až do jej záveru.

Náčelník štábu pre operácie GŠ OS SR brigádny generál Ing. Ivan BALOG ocenil dlhoročnú prácu odchádzajúcich PrV odovzdaním pamätných krížov náčelníka Generálneho štábu OS SR a svojich ďakovných listov.

„Vážení páni podplukovníci, dovoľte nám poďakovať sa za vašu prácu a zaželať vám predovšetkým veľa zdravia, rodinnej pohody a do ďalšieho osobného a pracovného života veľa úspechov“.



Autor: OS SR - Dátum: 01.02.2024
Čítanosť: 4973
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share