Preskocit navigáciu

Spoločný výcvik psovodov a psov za účasti príslušníka US army


Spoločný výcvik psovodov a psov za účasti príslušníka US army

Dňa 7. apríla 2011 v priebehu konania spoločného výcviku psovodov a psov Vojenskej polície za účasti príslušníka US army vykonal Minister obrany SR Ľubomír GALKO návštevu oddelenia kynológie riaditeľstva Vojenskej polície pracovisko Hronsek.
Počas návštevy bola ministrovi obrany prezentovaná činnosť a úlohy oddelenia kynológie a centra výcviku a kynológie Vojenskej polície v rámci rezortu obrany. Zároveň bola psovodmi Vojenskej polície vykonaná praktická ukážka vyhľadania výbušnín umiestnených vo vozidle, ukážka vyhľadania drog v uzavretých priestoroch a ukážka výcviku príslušníkov Vojenskej polície v sebeobrane.


Výcvik s príslušníkmi US army je zameraný na precvičenie spôsobilostí psovodov a psov v záťažových situáciách počas nasadenia služobnej kynológie v krízových oblastiach mimo územia SR a vzájomná výmena praktických skúseností a nových poznatkov z oblasti služobnej kynológie. Predmetnú spoluprácu zabezpečil v rámci Medzinárodného vojenského vzdelávacieho a výcvikového programu USA (IMET) Úrad obrannej spolupráce US Army pri veľvyslanectve USA, ktorý spolupracuje s Vojenskou políciou od roku 2006.

„S prístupom a vedomosťami slovenských psovodov som veľmi spokojný. Neváhal by som preto, keby to bolo potrebné, slúžiť spoločne s nimi. Vidieť, že sú to dobre pripravení profesionáli, ktorí splnia v prípade potreby svoje úlohy v operácii ISAF v Afganistane,“ s uznaním konštatoval 27- ročný americký seržant, rodák z južanského štátu Louisiana.


Spoločný výcvik psovodov a psov za účasti príslušníka US armySpoločný výcvik psovodov a psov za účasti príslušníka US armySpoločný výcvik psovodov a psov za účasti príslušníka US armySpoločný výcvik psovodov a psov za účasti príslušníka US army

Autor: CVAK , Foto: CVAK - Dátum: 07.04.2011
Čítanosť: 24424
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share