Preskocit navigáciu

Náčelník GŠ Vojtek prijal veliteľov posádok stredoeurópskeho regiónu


Náčelník GŠ Vojtek prijal veliteľov posádok stredoeurópskeho regiónu

Veliteľov posádok hlavných miest stredoeurópskeho regiónu prijal dnes 29. mája v Bratislave náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek.

Cieľom návštevy veliteľov posádok hlavných miest Českej republiky, Maďarska, Poľska, Rakúska, Slovinska a Talianska je účasť na medzinárodnej konferencii veliteľov posádok stredoeurópskeho regiónu (ďalej len CCC), ktorá sa už po druhýkrát v histórii Ozbrojených síl SR koná na Slovensku. Témou konferencie, ktorá sa koná pod záštitou veliteľa posádky Praha plukovníka Pavla Kantora, je „Poslanie a úlohy Veliteľstva posádky v štruktúre ozbrojených síl a aktuálne problémy súčasnej doby“. V rámci konferencie prerokujú aj prípravu ďalšej spolupráce na roky 2014 - 2015. Rokovanie sa uskutoční 30. mája v posádkovom zariadení Práporu výcviku Martin.

„Veľmi ma teší, že spolupráca medzi našimi krajinami sa rozvíja nielen v zahraničných operáciách v krízovým oblastiach, ale aj v mierovom živote. Zvlášť ma teší spolupráca medzi posádkami hlavných miest európskeho regiónu, pretože ich úlohy sú veľmi dôležité pre zabezpečenie významných protokolárnych aktivít ozbrojených síl a ich najvyššieho velenia“, povedal generálporučík Vojtek vo svojom príhovore.

Paralelne s CCC sa koná aj tradičný medzinárodný futbalový turnaj príslušníkov vojenských posádok hlavných miest stredoeurópskeho regiónu MILTROPA CUP 2013 na futbalovom ihrisku v obci Žabokreky (okr. Martin).

Klub veliteľov posádok bol založený v októbri 1994 s cieľom podporiť a posilniť vzájomné znalosti, skúsenosti a vzťahy medzi veliteľmi posádok v strednej Európe.


Náčelník GŠ Vojtek prijal veliteľov posádok stredoeurópskeho regiónuNáčelník GŠ Vojtek prijal veliteľov posádok stredoeurópskeho regiónuNáčelník GŠ Vojtek prijal veliteľov posádok stredoeurópskeho regiónuNáčelník GŠ Vojtek prijal veliteľov posádok stredoeurópskeho regiónuNáčelník GŠ Vojtek prijal veliteľov posádok stredoeurópskeho regiónuNáčelník GŠ Vojtek prijal veliteľov posádok stredoeurópskeho regiónuNáčelník GŠ Vojtek prijal veliteľov posádok stredoeurópskeho regiónuNáčelník GŠ Vojtek prijal veliteľov posádok stredoeurópskeho regiónuNáčelník GŠ Vojtek prijal veliteľov posádok stredoeurópskeho regiónuNáčelník GŠ Vojtek prijal veliteľov posádok stredoeurópskeho regiónu

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: OS SR - mjr. Milan Vanga - Dátum: 29.05.2013
Čítanosť: 11537
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share