Preskocit navigáciu

Generálporučíka Milana Maxima prijal veľvyslanec SR pri EÚ


Generálporučíka Milana Maxima prijal veľvyslanec SR pri EÚ

Na okraj rokovaní Vojenského výboru Európskej únie v Bruseli sa náčelník generálneho štábu generálporučík Milan Maxim stretol so Stálym predstaviteľom SR pri EÚ, veľvyslancom Ivanom Korčokom.

Pán generálporučík v rámci stretnutia získal zaujímavé informácie z činnosti Stáleho zastúpenia Slovenskej republiky pri Európskej únii, ktoré zohráva ústrednú rolu v komunikácii medzi Slovenskom a európskymi inštitúciami. Jeho úlohou je čo najefektívnejšie obhajovať a presadzovať slovenské pozície a pripravovať pravidelné zasadnutia relevantných rokovacích formátov EÚ.

Pán veľvyslanec sa živo zaujímal o výsledky rokovania Vojenského výboru. Prítomnosť pána generála využil na interakčnú diskusiu k súčasným bezpečnostno-politickým problematikám a k úlohe SR v rámci predsedníctva SR v Rade EÚ v roku 2016. Náčelník GŠ OS SR využil pobyt v priestoroch Stáleho zastúpenia aj na oboznámenie sa s podmienkami práce a činnosťou príslušníkov OS SR pôsobiacich v rámci Úradu vojenského predstaviteľa.
Obaja na záver hodnotili predmetné stretnutie veľmi pozitívne a deklarovali zámer stretnúť sa opäť aj pri následnom pobyte pána generála v Bruseli.



Autor: ÚNVP , Foto: SZ SR pri EÚ - Dátum: 22.05.2014
Čítanosť: 6610
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share