Preskocit navigáciu

Štartu cvičenia Ground Pepper 2014 už nič nebráni


Štartu cvičenia Ground Pepper 2014 už nič nebráni

Za účasti zástupcov krajín, participujúcich na cvičení, bola 9. októbra v priestoroch Generálneho štábu OS SR v Bratislave podpísaná technická dohoda zúčastnených strán. Týmto aktom bol splnená posledná podmienka, na základe ktorej v najbližších dňoch začne presun vojsk a techniky do výcvikového priestoru vojenského obvodu Lešť.

Za slovenskú stranu sa na podpise technickej dohody zúčastnil 2. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálmajor Pavel Macko. Jednotlivé účastnícke strany boli zastúpené pridelencami obrany USA a ČR, veliteľmi účastniacich sa jenotiek Maďarska a Poľska a zástupcom náčelníka štábu veliteľstva spoločných síl NATO v Brunssume.
„Verím že naše spoločné úsilie prinesie svoje plody počas cvičenia, kde dokážeme spoločnú pripravenosť plniť záväzky prijaté pri vstupe do Aliancie,“ uviedol počas spoločného podpisu generálmajor Macko.

Spoločné cvičenie krajín V4 a USA sa bude od 13. do 22.októbra odohrávať vo výcvikových priestoroch Lešť a Kamenica nad Cirochou. Na cvičení sa podieľa 900 profesionálnych vojakov z rôznych zložiek ozbrojených síl. Cieľom cvičenia je preverenie pripravenosti viesť spojenecké operácie v podmienkach moderného, vysoko intenzívneho bojového konfliktu.


Štartu cvičenia Ground Pepper 2014 už nič nebrániŠtartu cvičenia Ground Pepper 2014 už nič nebrániŠtartu cvičenia Ground Pepper 2014 už nič nebrániŠtartu cvičenia Ground Pepper 2014 už nič nebrániŠtartu cvičenia Ground Pepper 2014 už nič nebráni2

Autor: OOd NGŠ , Foto: OOd NGŠ - Dátum: 09.10.2014
Čítanosť: 7844
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share