Preskocit navigáciu

Mnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje Slovák


Mnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje Slovák

V najväčšom výcvikovom priestore poľskej armády Drawsko Pomorskie, ako aj v ďalších troch polygónoch (Orzysz, Wedrzyn a Zagan) pôsobia počas medzinárodného cvičenia ANAKONDA-16 tímy mnohonárodného práporu vojenskej polície NATO (MNMPBAT). Príslušníkom poľskej vojenskej polície pomáhajú pri jej činnosti. Spoločné zmiešané hliadky, ktoré tvoria vojenskí policajti z Poľska, Českej republiky, Chorvátska, Slovenska a USA plnia najmä činnosti spojené s dodržiavaním zákonov a poriadku, riadením dopravy, zabezpečením ochrany a sprevádzania vojenských konvojov.
Vo Výcvikovom priestore Drawsko Pomorskie pôsobí medzinárodná jednotka vojenskej polície pod velením slovenského kapitána Ela Hubača. „Som veľmi rád, že táto medzinárodná jednotka nám pomáha v plnení úloh počas cvičenia ANAKONDA-16, keď je výcvikový priestor plný cvičiacich jednotiek s množstvom techniky. Citeľná je ich pomoc hlavne pri zabezpečovaní prevozov techniky a materiálu. Len počas jedného dňa ich zabezpečujeme niekoľko, podľa potrieb cvičiacich vojsk. Najmä americkej armády, ktorá má v našom VVP sústredené množstvo svojich zložiek, disponujúcich ťažkou technikou. Zaisťujú ich presun po cestách výcvikového priestoru, ktoré merajú vyše 200 kilometrov a po priľahlých komunikáciách, kde by mohlo dôjsť ku kolíziám s civilnými účastníkmi cestnej dopravy. Lebo ide vo väčšine prípadov o nadrozmernú vojenskú techniku,“ konštatuje s uspokojením zástupca veliteľa vojenskej polície VVP Drawsko Pomorskie kapitán Jakub Wenclawowicz na adresu podriadených kapitána Ela Hubača.


Mnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje SlovákMnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje SlovákMnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje SlovákMnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje SlovákMnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje Slovák 2Mnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje Slovák 2Mnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje Slovák 2Mnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje Slovák 2Mnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje Slovák 3Mnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje Slovák 3Mnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje Slovák 3Mnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje Slovák 3Mnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje Slovák 4Mnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje Slovák 4Mnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje Slovák 4Mnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje Slovák 4Mnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje Slovák 5Mnohonárodnému policajnému tímu v najväčšom poľskom VVP šéfuje Slovák 5

Autor: MO SR Jozef ŽIAK , Foto: autor - Dátum: 13.06.2016
Čítanosť: 6708
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share