Preskocit navigáciu

Konferencia Vyšehradskej štvorky pre vojenskú medicínu VIMIMED 2022 - Maďarská republika


Konferencia Vyšehradskej štvorky pre vojenskú medicínu VIMIMED 2022 - Maďarská republika  

V termíne 7. až 11. novembra 2022 sa príslušníci Veliteľstva vojenského zdravotníctva zúčastnili konferencie Vyšehradskej štvorky VIMIMED. Konferencia sa organizovala pod záštitou Generálneho štábu Maďarskej republiky v Budapešti. Po úvodných slovách hlavní predstavitelia jednotlivých štátov V4 informovali zúčastnených o ich súčasných organizačných štruktúrach a následne o úlohách na jednotlivých stupňoch velenia a riadenia.

Hlavní predstavitelia nadviazali na súčasnú bezpečnostnú situáciu v súvislosti s Ukrajinou, kde sa riešila otázka vojenského výcviku a prípravy spriatelených síl, taktiež otázka výmeny získaných skúseností od začiatku konfliktu na Ukrajine. Následne bola predstavená problematika civilno-vojenskej spolupráce v súvislosti s odsunom ranených z priestoru konfliktu na Ukrajine. Identifikovaným kritickým bodom jednotlivých štátov bol nedostatok zdravotníckeho personálu, čo značne ovplyvňuje prípravu na plnenie jednotlivých úloh v rámci Európskej únie a NATO.

Najvyšší predstaviteľ Centra výnimočnosti vojenského zdravotníctva NATO MILMED COE vyzdvihol spoluprácu pri príprave jednotlivých medzinárodných cvičení.

Príslušníci Veliteľstva vojenského zdravotníctva svojimi aktívnymi vystúpeniami spolu s ostatnými prednášajúci prispeli k vysokej profesionálnej úrovni konferencie. Zameriavali sa na témy zvládnutia náročných úloh počas pandemickej situácie.

            Nasledujúca konferencia VIMIMED 2023 bude v gescii Ozbrojených síl Slovenskej republiky a bude sa konať v mesiaci február vo Vysokých Tatrách.


VIMIMED 2022 - Maďarská republikaVIMIMED 2022 - Maďarská republikaVIMIMED 2022 - Maďarská republikaVIMIMED 2022 - Maďarská republika

Autor: mjr. Ing. Tomáš KRUPIK - Dátum: 14.11.2022
Čítanosť: 2102
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share