Preskocit navigáciu

Poľná mobilná zdravotnícka jednotka Role 2E


     Poľná mobilná zdravotnícka jednotka Role 2E (ďalej len „PMZJ Role 2E“) je určená na poskytovanie odbornej lekárskej a špecializovanej lekárskej pomoci ťažko raneným a chorým na najvyššej úrovni v OS SR. Zabezpečuje transport chorých, komplexnú liečbu a hospitalizáciu chorých a ranených. Plní úlohy v rámci deklarovaných Cieľov síl a operácií MKM.

PMZJ Role 2E plní tieto úlohy:

a) príjem a triedenie chorých a ranených,
b) hygienický filter pacientov, podľa potreby dekontamináciu,
c) poskytuje prvú lekársku pomoc pacientom, ktorým poskytnutá nebola,
d) poskytuje všeobecnú chirurgickú starostlivosť pri poraneniach a kombinovaných poškodeniach,
e) vykonáva odbornú prípravu PMZJ Role 2E,
f) poskytuje špecializovanú lekársku starostlivosť,
g) plánuje zdravotnícke operácie vo všetkých fázach operácie,
h) spracováva podklady pre riadiacu a vyhodnocovaciu dokumentáciu riaditeľa odboru poľných mobilných zdravotníckych jednotiek,
i) zabezpečuje komunikačné a informačné systémy v PMZJ Role 2E,
j) realizuje logistické zabezpečenie PMZJ Role 2E a vedenie príslušnej evidencie.

     PMZJ Role 2E umožňuje krátkodobú hospitalizáciu na lôžkach v počte 40 pacientov rôznych profilov poranení, poškodení alebo ochorení, z toho nútené udržiavanie vitálnych funkcií až 8 hospitalizovaných pacientov. Táto kapacita sa dá v prípade nutnosti krátkodobo rozšíriť o ďalších 30 lôžok.
PMZJ Role 2E je schopná denne poskytovať pomoc 120-160 raneným a chorým. Dva chirurgické tímy môžu vykonať 24 chirurgických výkonov za 24 hodín v krátkodobom období v čase vysokého počtu ranených.
PMZJ Role 2E disponuje opancierovaným transportným prostriedkom TATRAPAN-AMB, schopným previesť 2 až 4 ťažko ranených a až do 8 ľahko ranených. Taktiež je poľná nemocnica schopná vykonať prepravu chorých a ranených 4 terénnymi sanitnými vozidlami RZP a 4 prepravnými sanitkami.

Skočiť na menu


Share