Preskocit navigáciu

MILMEDKON 2023


MILMEDKON 2023

     V dňoch 4. – 5. októbra 2023 sa v priestoroch Akadémie ozbrojených síl M.R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši a pod záštitou Slovenskej lekárskej spoločnosti uskutočnila odborná konferencia Veliteľa vojenského zdravotníctva – hlavného lekára a riaditeľa Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok – fakultnej nemocnice – MILMEDKON 2023.
     Počas oboch dní sa na konferencii zúčastnilo 451 zdravotníckych pracovníkov rezortu MO SR a pozvaných hostí.
Na úvod účastníkov konferencie na akademickej pôde srdečne privítal už tradičný hostiteľ, rektor Akadémie ozbrojených síl doc. Ing. Jozef PUTTERA, CSc., ktorého svojimi príhovormi k zúčastneným nasledovali zástupca náčelníka generálneho štábu OS SR – náčelník štábu generálmajor Ing. Peter BABIAR a zástupca riaditeľa ÚVN SNP Ružomberok – FN brigádny generál vo výslužbe, MUDr. Vladimír LENGVARSKÝ, MPH.
Konferenciu zahájil veliteľ vojenského zdravotníctva – hlavný lekár brigádny generál MUDr. Roman JANTOŠ informáciou o dopadoch rusko-ukrajinského konfliktu smerovanie a potreby vojenského zdravotníctva.
Následne sa konferencia ako súčasť sústavného vzdelávania zdravotníckych pracovníkov niesla predovšetkým v duchu odborných prezentácií zo širokého spektra medicínskych tém z oblasti traumatológie, chirurgie, kardiológie, hygieny, epidemiológie, infektológie a ďalších. Garanciou vysokej úrovne boli predovšetkým prednášajúci z ÚVN SNP Ružomberok – fakultnej nemocnice a Fakultnej nemocnice s poliklinikou F.D. Roosevelta z Banskej Bystrice.
Účastníci sa mali možnosť oboznámiť aj so systémom zdravotníckeho zabezpečenia operácie predsunutá prítomnosť v Lotyšsku ako aj možnosťami preventívnej rehabilitácie profesionálnych vojakov v rezortných zariadeniach a vzdelávania zdravotníckych pracovníkov.
     Nemenej hodnotná bola aj informácia o nácviku manažmentu udalosti s hromadným postihnutím osôb (MASCAL) v rámci mnohonárodnej brigády v centre výcviku Lešť.
Počas druhého dňa konferencie poctil prítomných návštevou aj minister obrany Slovenskej republiky PhDr. Martin SKLENÁR, ktorý adresoval účastníkom krátky príhovor.


MILMEDKON 2023MILMEDKON 2023MILMEDKON 2023MILMEDKON 2023

Autor: rtm. Eduard Čieško - Dátum: 17.10.2023
Čítanosť: 1989
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share